Η κάνναβη στην οποία έχουν πρόσβαση ο περισσότερος κόσμος δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να είναι. Ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο το φυτό έχει “εκτραφεί” ώστε να έχει υψηλά επίπεδα THC για την αγορά αναψυχής με την πάροδο των ετών.

«Ως επί το πλείστον, σε όλο τον κόσμο, εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με την κάνναβη που έχει ως επί το πλείστον υψηλό THC και υψηλό μυρκένιο, το οποίο είναι πολύ καταπραϋντικό, παράγοντας αυτό που ονομάζουμε« couch lock », όπου το άτομο αισθάνεται ακινητοποιημένο» Ο Ethan Russo εξηγεί στο podcast The Cannabis Enigma.

“Έτσι, αυτό μπορεί να είναι καλό για το άτομο που προσπαθεί να κοιμηθεί, αλλά δεν είναι καθόλου καλό για το άτομο που μπορεί να χρειαστεί να εργαστεί ή να μελετήσει και να λειτουργήσει καλά στη διαδικασία, και ιδιαίτερα για χρόνιες παθήσεις του πόνου.”

Η επιστήμη έχει σημειώσει μεγάλες προόδους στον εντοπισμό των χημικών ιδιοτήτων μιας δεδομένης χημειοβαρής* κάνναβης που θα ήταν ευεργετική για διάφορες ασθένειες και θεραπείες, “αλλά αυτό απέχει πολύ από το να πει ότι οι ασθενείς θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε μια χημική ποικιλία κάνναβης που θα ήταν κατάλληλη για τη θεραπεία τους », εξηγεί ο Russo.

«Δεν έχουμε δει τις δυνατότητες της κάνναβης σωστά αξιοποιημένη σε αυτό το σημείο», προσθέτει.

Ο Δρ Russo, ένας από τους κορυφαίους ερευνητές κάνναβης που είναι υπεύθυνος για τη θεωρία της κλινικής ανεπάρκειας των ενδοκανναβινοειδών και έχει κάνει πολλή δουλειά για την απόδειξη και την αξιοποίηση του entourage effect, συζήτησε επίσης για τις διάφορες προσεγγίσεις στη δοσολογία και γιατί η ανάπτυξη μιας ανοχής μπορεί να είσαι καλό πράγμα.

«Η ομορφιά της κάνναβης είναι, αν και κάποιος έχει συνηθίσει τα ψυχοδραστικά αποτελέσματα, τα οφέλη σε ότι πρόβλημα αντιμετωπίζει παραμένουν . Με άλλα λόγια, εάν έχουμε έναν ασθενή με χρόνιο πόνο και επωφεληθεί από τη χρήση κάνναβης, αρκεί αυτή η κατάσταση να είναι σταθερή – δεν επιδεινώνεται – δεν χρειάζεται αύξηση της δόσης με την πάροδο του χρόνου, και στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι , που παίρνουν κάνναβη θεραπευτικά για δεκαετίες και χρησιμοποιούν την ίδια δόση. ”

Το podcast Cannabis Enigma είναι μια συμπαραγωγή του Cannigma και των Americans for Safe Access..