Ενδοκανναβινοειδές Σύστημα

Μάθε Για Τα Κανναβινοειδή

Ενδοκανναβινοειδές Συστημα

Γιατί η κάνναβη επηρεάζει τους ανθρώπους;

Τα φυτά της κάνναβης και οι άνθρωποι μοιράζομαστε ένα χημικό χαρακτηριστικό: την παρουσία κανναβινοειδών στη χημεία μας.
Οι άνθρωποι έχουν ένα σύστημα ενδοκανναβινοειδών που επηρεάζεται άμεσα από τα κανναβινοειδή που εμπεριέχονται στο φυτό,της κάνναβης όταν καταναλώνεται.
Το αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης είναι διαφορετικό για όλους.
Οι άνθρωποι παράγουν κανναβινοειδή εσωτερικά μέσω ενός σημαντικού συστήματος στο σώμα μας που ονομάζεται σύστημα ενδοκανναβινοειδών (ECS).

Μελέτες δείχνουν ότι το ECS παίζει σημαντικό ρολό στη συνολική κατάσταση της βέλτιστης λειτουργίας και σταθερότητας της υγείας μας.

Τα τελευταία 30 χρόνια,το ενδοκανναβινοειδές σύστημα έχει αποδειχθεί ως ένα νευρορυθμιστικό σύστημα όπου η ανακάλυψη αυτού του βιολογικού συστήματος προσέφερε την ευκαιρία για έρευνα,μελέτη και προώθηση επιστημονικών θέσεων και απόψεων σχετικά με την εφαρμογή και διάδοση ενναλακτικών μορφών θεραπείας με την κάνναβη για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων που προηγουμένως δεν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο.

Αυτό το σύστημα αποτελείται από ενδογενή κανναβινοειδή, υποδοχείς κανναβινοειδών και ένζυμα.
Τα ένζυμα είναι οι παράγοντες που συνθέτουν ή «υποβαθμίζουν» τα ενδοκανναβινοειδή.
Τα ενδοκανναβινοειδή είναι λιπίδια τα οποία εμπλέκονται με τους υποδοχείς κανναβινοειδών.
Τα πρώτα ενδοκανναβινοειδή που ανακαλύφθηκαν και μελετήθηκαν είναι τα: Ανάνταμίδη anandamide και Αραχιδονυλογλυκερόλη 2– arachidonoyl glycerol-2-AG.
Το ίδιο το σώμα μας, μάς δημιουργεί τα δικά του κανναβινοειδή φυσικά που ονομάζονται ενδο-κανναβινοειδή,για να βοηθήσουν στην υποστήριξη αυτού του νευρορυθμιστικού συστήματος.

Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα βοηθά στη διαχείριση της ομοιόστασης εξισορροπώντας τις φυσικές συνθήκες του σώματός μας:
Η όρεξη,η αίσθηση του πόνου, η διάθεση, η μνήμη, οι λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος και ο έλεγχος της φλεγμονής είναι κάποιες απο αυτές.
Το Ενδοκανναβινοειδές σύστημα του ανθρώπου αποτελείται από δύο βασικούς υποδοχείς CB1 & CB2.

Μετά από μελέτες πάνω σε θηλαστικά, έχουν εντοπιστεί και κλωνοποιηθεί αυτοί οι δύο βασικοί υποδοχείς.
Τα ενδοκανναβινοειδή και οι υποδοχείς τους, υπάρχουν σε όλο το σώμα, εγκέφαλο, ζωτικά όργανα, συνθετικό ιστό, αδένες και στα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Ο υποδοχεας CΒ1 «κεντρικός» βρίσκεται  στο κεντρικό νευρικό σύστημα εγκέφαλος, νωτιαίος μυελός, ενδοκρινείς, αδένες, καρδιά, όργανα αναπαραγωγής και λευκά αιμοσφαίρια.

Και ο υποδοχέας του CB2 «περιφερειακός» μπορεί να εντοπιστεί κυρίως ΚΝΣ στα βασικά γάγγλια την παραγκεφαλίτιδα τον ιππόκαμπο το μετωπιαίο φλοιό, σπλήνα και στις ραχαίες ρίζες του νωτιαίου μυελού και βρίσκεται σχεδόν αποκλειστικά στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι χημικές ενώσεις της κάνναβης συμπληρώνουνε και αλληλεπιδρούν στα φυσικά δημιουργούμενα ενδοκανναβινοειδή για να διατηρήσουν την βέλτιστη ικανότητα του ενδοκανναβινοειδούς συστήματος.
Ερευνητές απέδειξαν ότι τα κανναβινοειδή ως παράγοντες του φυτού της κάνναβης, μιμούνται τους ενδοκανναβινοειδείς παράγοντες ενεργοποιώντας τους ειδικούς υποδοχείς.

Η δράση του ενδοκαναβινοειδούς συστήματος  φαίνεται να είναι αυξημένη σε ορισμένα κακοήθη νεοπλάσματα σε σύγκριση με τα φυσιολογικά κύτταρα και αυτό παρατηρείται κυρίως στους περισσότερο επιθετικούς καρκίνους, υποδηλώνοντας ότι τα ενδοκανναβινοειδή μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του όγκου.

Υπάρχουν πλέον επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ότι τα κανναβινοειδή προκαλούν την μείωση του πόνου ενεργοποιώντας τους υποδοχείς ενδοκανναβινοειδών CB1 του εγκεφάλου, του νωτιαίου μυελού και των περιφερικών νεύρων και ότι τα ενδοκανναβινοειδή έχουν τη φυσιολογική λειτουργία να καταστέλλουν τον πόνο.
Οι θεραπείες που στοχεύουν στο ενδοκανναβινεοειδές σύστημα έχουν δείξει ότι βελτιώνουν καταστάσεις που προκύπτουν από διάφορες νευρολογικές, νευροεκφυλιστικές διαταραχές και προβλήματα χρόνιου πόνου.

Το σύστημα των κανναβινοειδών εκτελεί διαφορετικές εργασίες σε κάθε ιστό αλλά ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος η ομοιόσταση.

Εγγραφείτε για να παίρνετε εκπτωτικά κουπόνια και νέες προσφορές!

  Ακολουθήστε μας

  © 2022 hempheals.com.gr
  Με την υποστήριξη του συλλόγου ‘’Ασθενείς Υπερ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης’’
  has been added to the cart. View Cart
  Καλώς ήρθατε!
  Μάθετε πρώτοι τις προσφορές μας και επωφεληθείτε με εκπτωτικό κουπόνι 10% στην πρώτη σας παραγγελία !
   ΕΓΓΡΑΦΗ
   Συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης