Πρόκειται για μία δράση της ακτιβιστικής ομάδας “πράσινα drone”, που μάχεται για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στο Ισραήλ, με το σύνθημα “ελεύθερη αγάπη”, να αποτελεί το σλόγκαν της οργάνωσης.

Ένα drone πέρασε και έριξε εκατοντάδες σακουλάκια κάνναβης το απόγευμα της Πέμπτης σε κεντρική πλατεία στο Τελ Αβίβ, προκαλώντας την έκπληξη και την απορία των περαστικών.

Πριν προχωρήσει στη συγκεκριμένη δράση, η ομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της jpost, δημοσίευσε ένα μήνυμα μέσω του οποίου υπονοούσε πως θα προχωρήσει στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

 

“Έφασε η ώρα αγαπημένα μου αδέρφια. Είναι πουλί; Είναι αεροπλάνο; Όχι, πρόκειται για το πράσινο drone που θα δώσει δωρεάν κάνναβη από τον ουρανό. Καλή απόλαυση αδέρφια μου, είναι ο πιλότος αδερφός σας που φροντίζει να δεχτούμε όλοι δωρεάν αγάπη”, έγραφε το μήνυμα.

Το μήνυμα ακόμα ανέφερε ότι η επιχείρηση ήταν μέρος ενός νέου πρότζεκτ της ομάδας που περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα παράδοσης με τίτλο “βροχή από κάνναβη”.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη σύλληψη δύο υπόπτων, γύρω στα 30, οι οποίοι φέρεται να διαχειρίζονταν το drone που πέταξε την κάνναβη.

“Η διανομή μίας ουσιάς που θεωρείται επικίνδυνη είναι παρανομία. Οι ύποπτοι που συνελήφθησαν θα ανακριθούν και θα έχουν ανάλογες επιπτώσεις”, ανέφερε η αστυνομία.