Η Ελβετία θα καταρτίσει νέο νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης, μέτα από απόφαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, ότι δεν θα έπρεπε πλεόν να απογορεύετε η χρήση της.

Η παραγωγή, η καλλιέργεια, η πώληση και η κατανάλωση της κάνναβης δεν θα απογορεύεται πλεόν στην Ελβετία, μετά απο έρευνα της κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου ανέφερε ότι οι νόμοι θα πρέπει να αλλάξουν, ανέφερε η Swiss new outlet την Τρίτη.

Η Επιτροπή Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας του Συμβουλίου των Κρατών (SGK-S), είπε ότι η κάνναβη πρέπει να ρυθμιστεί στην Ελβετία προκειμένου να ελεγχθεί η «αγορά κάνναβης για καλύτερη προστασία των νέων και των καταναλωτών».

Ο στόχος της SGK-S είναι να εξαλείψει την μαύρη αγορά ναρκωτικών στην Ελβετία. Το προσχέδιο για το νομοσχέδιο θα καταρτιστεί απο το Ελβετικό Κοινοβούλιο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι φένεται ότι το νομοσχέδιο δεν θα επιτρέπει την χρήση της κάνναβης μονο για ιατρικούς σκοπούς αλλα και για ευφορική χρήση.

Άλλη κάνόνες, όπως για παράδειγμα ο κάθε πολίτης θα μπορεί να καλλιεργήσει κάνναβη για προσωπική χρήση, καθώς και τα φορολογικά προβλήματα, θα καθοριστούν από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

Η απόφαση πάρθηκε την Τρίτη το απόγευμα, με τους 9 απο τους 11 αντιπροσώπους να ψηθήσουν υπέρ.

Η νομιμοποίηση απολαμβάνει υποστήριξη όλου του ελβετικού πολιτικού φάσματος, με 40 μέλη του Κοινοβουλευτηρίου να έχουν υπογράψει την πρωτοβουλία.

Παρόλο ότι η Ελβετικοί νόμοι για την παραγωγή κάνναβης και η χρήση της είναι σχετικά αυστηροί, ένα κίνημα υπέρ της νομιμοποίησης βρίσκεται εν λειτουργεία εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια, η πώληση της κάνναβης στην Ελβετία θα γίνεται αποκλειστικά από Ελβετούς αγρότες.

Ποιοί είναι οι ισχύοντες κανόνες στην ελβετία για την χρήση της Κάνναβης;

Στα μέσα Οκτωβρίου 2021, η περιεκτηκότητα THC > 1% απαγορεύεται γενικά στην Ελβετία και η κατανάλωση προϊόντων με αυτή ή μεγαλύτερη περιεκτηκότητα μπορεί να επιβληθεί με πρόστιμο 100 ελβετικών φράγκων.

Ωστόσο, «οι ανθοί της κάνναβης που προορίζονται να καπνιστούν με υψηλό ποσοστό κανναβιδιόλης (CBD) και λιγότερο από 1% THC μπορούν να πωληθούν και να αγοραστούν νόμιμα», σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Ο λόγος είναι ότι, σε αντίθεση με την THC, η κανναβιδιόλη «δεν έχει ψυχοδραστική δράση».

Με άλλα λόγια, τα προϊόντα που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε THC και CBD δεν θα παρέχουν την ευφορία που αναζητούν οι ευφορικοί καταναλωτές.