Ενημέρωση: 1/6/2020/ Ώρα: 16:00. Ελεύθερος αφέθηκε στις 4μμ μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο Χρήστος Ριγανάς.

Συνελήφθη για πολλοστή φορά ο ασθενής Χρήστος Ριγανάς και μέλος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης που καλλιεργούσε το φυτό ώστε να έχει άμεση πρόσβαση στο φάρμακό του.

Οι κινήσεις συμπαράστασης στον Χρήστο Ριγανά που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οδηγείται σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου στον ανακριτή ενώ παραμένει κρατούμενος, κατακλύζουν ήδη το ελληνικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Παρά τις αλλαγές των νόμων και την από το 2017 ανακοίνωση του τότε Πρωθυπουργού για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στη χώρα μας, ο ασθενής συνεχίζει να συλλαμβάνεται από τις αρχές με συχνότητα τέτοια που ξεπερνάει πλέον κάθε φαντασία και υπομονή.

Δεν είναι άλλωστε ο μόνος καθώς οι συλλήψεις ασθενών πρακτικά ποτέ δε σταμάτησαν. Ο ίδιος μάλιστα ασθενής είχε συλληφθεί και πριν λίγους μήνες, τον Ιανουάριο του 2020, καθώς έφτανε στο νησί της Κέρκυρας μεταφέροντας νόμιμα προϊόντα κλωστικής κάνναβης με τη συνοδεία και των σχετικών παραστατικών (δελτίων αποστολής κλπ). Τότε, η σύλληψη έγινε με αφορμή τη μεταφορά των νόμιμων προϊόντων, ενώ στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικρός αριθμός φυτών που καλλιεργούσε ο ίδιος και προορίζονταν για ιατρική χρήση.

Πλέον πρόσφατη η σύλληψή του της Παρασκευής 29 Μαΐου 2020 που έγινε (ξανά) στο σπίτι του στην Κέρκυρα, ενώ τα φυτά που καλλιεργούσε κατασχέθηκαν και πάλι.

Ο παραλογισμός της ποινικοποίησης ενός φαρμάκου και τα αστυνομικής φύσης μέτρα εναντίον ασθενών που αντί της μαύρης αγοράς των ναρκωτικών επέλεξαν να καλλιεργούν μόνοι τους το φυτό ώστε να έχουν άμεση και προσιτή οικονομικά πρόσβαση στο φάρμακό τους είναι (ξανά) εκκωφαντικός…

ΠΗΓΗ enallaktikos.gr