Κι όμως, παρά το ότι η φαρμακευτική κάνναβη είναι τυπικά νόμιμη στη χώρα μας από τον Ιούνιο του 2017, παρά τις συχνές κυβερνητικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις, παρά ακόμη και τις «αθωώσεις» στην πράξη των ασθενών που αναγκάζονται να καλλιεργούν το φυτό ώστε να έχουν το φάρμακο που χρειάζονται χωρίς να καταφεύγουν στην παράνομη αγορά… οι συλλήψεις συνεχίζονται.

Πλέον πρόσφατη αυτή που έγινε την περασμένη Τετάρτη 15 Μαΐου στo Βόλο όταν ένας ακόμη ασθενής και μέλος του Συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης συνελήφθη.

O συλληφθείς μάλιστα, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, μας κατήγγειλε απάνθρωπη συμπεριφορά εκ μέρους των αστυνομικών αρχών καθώς παρά το ότι βασανίζονταν από πόνους και το ζήταγε επίμονα δε μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο τις δύο ημέρες που παρέμεινε στο κρατητήριο μέχρι να εμφανιστεί σε εισαγγελέα και ανακριτή. Ο συλληφθείς Κώστας Μ., μεταξύ  άλλων, είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και έχει ακρωτηριασμένο το ένα του χέρι από το ύψος του αγκώνα.

Ως αποδεικτικά του «εγκλήματός του» η Ελληνική Αστυνομία παρουσίασε όσα εμφανίζονται στην παρακάτω φωτογραφία που συνοδεύει και το σχετικό δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

1 φυτό που μόλις ξεμύτισε, ύψους 10 εκατοστών αναγράφει η ανακοίνωση της αστυνομίας ούτε το μισό ύψος δε δείχνει να έχει , σπασμένα κλαδάκια κάνναβης και άνθη του φυτού αμελητέας ποσότητας που αναφέρονται από την αστυνομία ως «μικροποσότητα».

Ο ασθενής -που δεν προφυλακίστηκε, ασκήθηκε όμως εναντίον του δίωξη, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και του κατασχέθηκε το φάρμακό του- πάσχει από διαγνωσμένη βαρύτατη ασθένεια που του προκαλεί αφόρητους πόνους τους οποίους αντιμετωπίζει μέσω της κάνναβης.

Υπενθυμίζουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Πολιτεία δεν έχει καταφέρει ακόμη να καλύψει ούτε έναν ασθενή στην Ελλάδα με φάρμακα κάνναβης μέσω της νομίμου οδού…